Nieuws

EHBO Folder 2018

 

Klik op de afbeelding om folder te lezen.

Als U op de afbeelding  klikt leest U de nieuwe folder van EHBO  

Beginnerscursus EHBO

Nieuwe beginnerscursus 

Op dinsdag 6 november 2018 start de nieuwe beginnerscursus EHBO. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.
Deze cursus omvat ongeveer 10 lessen op dinsdagavond in het Dorpshuis te Kesteren

Iedereen vanaf 15 jaar kan deze cursus volgen. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: hulpverlening bij bewusteloosheid, bloedingen, shock, brandwonden, botbreuken en vergiftiging en reanimatie / AED. In deze beginnerscursus is ook de eerste hulp aan kinderen en baby's standaard in de lesstof opgenomen.

De cursus wordt gegeven door een kaderinstructeur. Er wordt ingegaan op de theorie uit het lesboek en de kennis van het menselijk lichaam. Eerste hulpsituaties worden geoefend met Lotusslachtoffers. Deze mensen zijn speciaal opgeleid om ongevallen en verwondingen levensecht na te spelen.
De cursus wordt afgesloten met een officieel examen.

Diverse zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor EHBO cursussen. Raadpleeg hiervoor uw polis.

Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij Henk Randewijk telf. 06-12084408,
of Janny Heijstee telf. 0488-48 17 66. 

Boeiende avond over diabetes

Op 8-2 en 14-2-2017 hebben wij een interessante avond gehad bij onze vereniging.  Een jonge knul van 17 vertelde heel openhartig over zijn ziekte. Hoe hij het ontdekte, wat de begeleiding en impact is in zijn dagelijks leven. En daarnaast ook heel veel feiten en weetjes, overzichtelijk gepresenteerd mbv een beamer.
Na de pauze was er een kwis waarin een beroep werd gedaan op ons geheugen...
Ik weet nu wat een hypo is en wat ik kan doen als ehbo - er. Maar wat me vooral raakte, was hoeveel impact het hebben van diabetes lijkt te hebben voor buitenstaanders versus hoe goed deze jongeman het zichzelf als 2e natuur had eigengemaakt er open over te praten. Knap hoor om 2x voor een volle zaal mensen je verhaal te doen! (tekst: Annemieke)

Namens de vereniging heel veel dank aan Klaas, de ervaringsdeskundige, en aan Marian, de diabetesverpleegkundige. Super dat jullie dit voor onze vereniging hebben willen doen!

 

Hartslag Nu!

HartslagNu is een alarmeringssysteem waarbij burgerhulpverleners worden gealarmeerd vanuit de Meldkamer Ambulancezorg op het moment dat er in hun woon- of werkomgeving melding is van een circulatiestilstand. Deze burgerhulpverleners kunnen dan zo spoedig mogelijk hulp gaan bieden, met of zonder hulp van een AED. Dit vergroot de kans dat er op tijd hulp geboden wordt. Zeker in onze uitgestrekte gemeente waar de aanrijtijden van de ambulance lang niet altijd optimaal zijn, is dit erg belangrijk. Mocht je meer informatie willen of jezelf aanmelden, ga dan naar "Hartslag Nu!"  http://www.hartslagnu.nl

Subcategorieën